Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αλάνι...

Top of the World



Η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Μακρή “Top of the World – 1995”, παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο, την διαδρομή με το ασανσέρ, στον όροφο 107 του Νότιου από τους Δίδυμους Πύργους.

Jumpstart

Rock in Athens,Talk Talk (1985)

Πληροφορία





Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα μπουτόν κλήσεως των ορόφων περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια από τις… δημόσιες τουαλέτες.



Financial Times



Η Ελλάδα είναι αδύνατον να ξεπληρώσει τα χρέη της, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει «σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν δεν αλλάξει σε βάθος τις οικονομικές της υποχρεώσεις». Οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η χώρα μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι 90%.
Το βασικό είναι ότι η εφημερίδα προτείνει εμμέσως να δηλώσει πτώχευση η Ελλάδα, γιατί όπως αναφέρει «Οι περικοπές αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή μόνο εφόσον κοστίζουν λιγότερο για τους ψηφοφόρους από όσο θα κόστιζε μια πτώχευση. Τα τελευταία χρόνια  το κόστος μιας πτώχευσης έχει αποδειχθεί αμελητέο, καθώς οι κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν σε μια τέτοια κίνηση συχνά δανείζονταν ξανά από τις αγορές εντός μηνών.